Ideale luchtvochtigheid in huis

Niet iedereen weet wat de ideale luchtvochtigheid in huis moet zijn. Nu is de luchtvochtigheid in huis in veel huishoudens helemaal geen onderwerp, maar het zou toch eens nuttig kunnen zijn om je hierin te verdiepen. Wanneer de luchtvochtigheid in huis onvoldoende is, dan heb je een droge lucht in huis en dit heeft gevolgen voor je gezondheid, voor je gestel, maar ook voor het mooi blijven houden van je meubels en voor de gezondheid van je huisdieren en planten. De luchtvochtigheid wordt gemeten met een hygrometer. Hierop kun je het percentage luchtvochtigheid in huis aflezen. De ideale luchtvochtigheid in huis ligt tussen de 40 en 60 procent. Zit je onder dit percentage? Dan zal je snel last hebben van de droge lucht in huis en moet je de luchtvochtigheid verhogen.

Geïnteresseerd in Biowust?

Bekijk onze luchtbevochtigers
Biowust aantekening

Wat zijn de gevolgen van droge lucht in huis?

De gevolgen van droge lucht in huis en dus een te lage luchtvochtigheid in huis, kunnen groot zijn. Vooral als je al snel last hebt van je luchtwegen. Dan krijg je last van kortademigheid en eventueel ook astmatische klachten. Ook je luchtwegen kunnen uitdrogen, met een droge hoest of verkoudheid tot gevolg. Maar je merkt het sowieso als je geen ideale luchtvochtigheid in huis hebt. Je raakt sneller moer en hebt moeite om je te concentreren. Vermoeidheid en lage concentratie hebben tot gevolg dat je gebrek aan productiviteit ervaart. Daarnaast kun je last krijgen van droge ogen, hoofdpijn en een droge en slecht uitziende huid. Heb je veel houten meubels in huis of een houten vloer? Dan is het zeker aan te raden om een ideale luchtvochtigheid in huis aan te houden en eventueel de luchtvochtigheid te verhogen. Als het hout uitdroogt, zal het kunnen krimpen en zullen er scheuren ontstaan. Een te lage luchtvochtigheid in huis is dus ook niet bevorderlijk voor de levensduur van je houten meubels.

Kies ervoor om de luchtvochtigheid te verhogen

Om de ideale luchtvochtigheid in huis te behalen, moet je de luchtvochtigheid verhogen. Er zijn hiervoor dure apparaten in de handel, maar het aanschaffen hiervan is helemaal niet nodig. Bovendien zijn deze apparaten verre van duurzaam. Een luchtbevochtiger uit onze webshop verhoogt op simpele en effectieve wijze de luchtvochtigheid. Zo heb je altijd de ideale vochtgraad en huis en dat ook nog eens heel duurzaam. Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op door te mailen naar info@biowust.nl of door een whatsappbericht te sturen.

Anderen bekeken ook:

Goede luchtbevochtigers | Bamboe scheermes | Klassieke scheermessen

Neem contact op!